boek
Inzicht en kennis brengen bewustzijn. Ervaren 'hoe' je het doet brengt verandering.

Barbara Benet
Personal coach

The Work

The Work


The Work is een zeer effectieve vraag- en coachingstechniek  die gebasseerd is op 4 vragen, omdraaiingen en voorbeelden. Het is te makkelijk voor woorden en toch is het effect verbluffend! 

Wat doet The Work


The Work toetst je gedachten op functionaliteit en effectiviteit. Onderzoekt aan de hand van ervaringen of die gedachten waar zijn of dat ze gecreëerd zijn binnen de situatie waar je je in bevond toen dat gebeurde. Bewustzijn krijgen en ervaren over wat werkelijk is, maakt een shift in je denken, een shift in je bewustzijn, een shift in je leven.

Hoe werkt The Work

Meestal geloven we onze gedachten, waarom ook niet? Maar heb je je wel eens afgevraagd of ze waar zijn. Want wat zou er gebeuren als je ze niet meer zou geloven? Stel je nu eens voor dat je je ruime leven hebt gedacht dat je niet de moeite waard was omdat iemand je dat gevoel ooit heeft gegeven of zelfs vertelt heeft. En stel je nu eens voor dat je dat echt gelooft: ik ben niet de moeite waard of ik ben niet waardevol. Hier richt je je je leven op in, kies je je vrienden op uit, ga je bepaalde sporten niet doen… simpelweg omdat jij bent gaan geloven dat jij het niet waard bent, of niet waardevol bent. Met The Work ontmantel je deze gedachten. En geloof me, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Want wie zou jij zijn zonder die gedachte?

Byron Katie

De founder van The Work, zegt: ‘Een gespannen, onaangenaam gevoel is het resultaat van een gedachte. We hebben een gedachte, krijgen een gevoel en reageren daar dan op. In een poging deze onaangename gevoelens te veranderen, zoeken we meestal naar oplossingen buiten onszelf (sport, relaties, eten, alcohol, seks, drugs, geld uitgeven, etc.), dit geeft soms tijdelijke troost en het lijkt net alsof we alles weer onder controle hebben. Tot dat de tijdelijke troost is uitgewerkt en het weer van voor af aan begint. We kunnen ook anders te werk gaan. Door ons denken te onderzoeken, pakken we het gevoel bij de wortel aan en dan kan er iets van binnenuit veranderen – orde neemt de plaats in van chaos.’

Toepassing


The Work wordt ingezet wanneer het denken en je gedachten hoofdtij vieren. Wanneer gedachten je dag bepalen en een grote invloed hebben op je beleving van de dag. Chaos is het gevolg van hechten aan een idee dat niet waar is, een idee waaraan we vasthouden en waarvan we denken dat het waar zou moeten zijn. Totdat we het onderzoeken, kan dat idee ons nog veel meer pijn bezorgen. Het onderzoek, The Work, brengt iedere keer weer naast ruimte en inzichten, vrede en vrijheid. The Work wordt ingezet in ons gesprek.

Resultaat!


Werken met The Work geeft mindblowing inzicht. Je maakt werkelijk een shift in je denken.

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl