deurbel
Wat je vraag ook is, wat er ook speelt; je bent welkom.

Barbara Benet
Coaching & Therapie

Visie

Uitgangspunten

Vastlopen is een natuurlijk proces

Als professional én als mens geloof ik dat mensen worden gevormd door dat wat ze hebben meegemaakt, wat ze hebben ervaren én wat hun reactie is geweest daarop. Deze reactie was het meest passend voor hen op én voor dat moment. Dit tot dan toe nieuwe antwoord op een verassende imprint vormende ervaring wordt een strategie en blijvend gehanteerd zo gaande weg het leven. De herinnering aan de imprint blijft, echter de bijbehorende reactiepartoon wordt een strategieën en in tijd is deze 9 van de 10 keer onbewust. En als tijd verstrijkt hebben we geen idee wat de oorsprong is van ons gedrag maar blijven we wel doen wat we kennen ook als het niet meer goed voelt of vastloopt. Vastlopen is een natuurlijk proces, een moment dat het systeem zegt 'het moet anders'. 

De houdbaarheidsdatum is bereikt

Vastlopen in het dagelijks leven (met wie, waar dan ook en hoe dan ook) is niets anders dan dat een ooit passende strategie aangeeft dat de 'houdbaarheidsdatum' is bereikt. Het onderzoeken en ontdekken van de ooit zo goed werkende strategie maakt de weg vrij voor nieuwe mogelijkheden; van bewustwording naar inzicht en via coaching naar verandering.

Als je weet hoe het werkt kan je het ook anders doen

Je hebt immers niet meer de leeftijd van het oorspronkelijke reactiebesluit. Er zijn nu meer mogelijkheden tot je beschikking omdat er meestal al meer jaren van kennis en kunde zijn gepasseerd. Wanneer je hele systeem (fysiek, mentaal en emotioneel) deze mogelijkheden ook kan en gaat benutten ontstaat er verandering. Dit geeft de ruimte om werkelijk het beste uit jezelf te kunnen halen.

 

Kernwaarden

Rotterdamse aanpak

'Mouwen opstropen en aan de slag', dit is mijn meest basale kernwaarde van waaruit ik werk. Het vraagt om een houding en een instelling van vastpakken en aanpakken, van interesse en enthousiasme, van betrokkenheid en objectiviteit en een passende balans tussen humor en scherp zijn. 

Meesterschap

Meesterschap; verpakt in ambachtelijk maatwerk uitgevoerd met zorgvuldigheid resulteert in handelen op een gedragen manier op de juiste wijze op het juiste moment. Zo lukt het om te ontwikkelen en telkens weer het beste uit jezelf te kunnen halen. Met wie je ook bent, wat je ook aan het doen bent en waar dat dan ook is. Het gaat over zeggenschap over jou en je leven krijgen zodat jij voor jou (en de ander) kan bijdragen aan een verrijkt leven. Meesterschap is leiderschap hebben over wie je bent en het leven dat je leeft. 

Verantwoordelijkheid 

Verantwoordelijkheid nemen voor je leven is verantwoordelijkheid nemen van je eigen aandeel in elk geheel. Daarvoor heb je te onderzoeken wat jouw aandeel is als je tegen iets aanloopt of ervaart. Hier heb je jezelf te leren kennen. Eerlijk te durven kijken waar je iets laat liggen en wat vraagt om opgepakt te worden. Verantwoordelijkheid leren nemen voor jezelf en je leven is waar je gevoel van vrijheid begint.

Nieuwsgierigheid

Een open houding brengt nieuw inzicht met zich mee. In coaching niet alleen belangrijk maar ook noodzakelijk om tot verandering te komen. 

Essentie

Waar gaat het om werkelijk om? Deze vraag blijft telkens terugkomen in de consulten én gedurdende het traject. Het brengt naast de noodzakelijke verdieping ook antwoorden én daarmee de juiste handvatten om om te gaan met dat wat er speelt op een voor jou passende wijze. 

Keep moving forward

We werken in het NU en staan stil bij het verleden. Vooruitgang vraagt om om te kijken naar dat wat is geweest en hoe de invloed is geweest. We gaan niet graven om het graven, er zijn nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe wegen te bewandelen. Je kan al je energie stoppen in het op willen lossen van het verleden, je kunt het ook stoppen in het bouwen van je toekomst. Beide gaan hand in hand. 

Ben je geïntreseerd wat deze uitgangspunten voor jou kunnen betekenen. Of herken je je in deze kernwaarden en is je interesse gewekt? Wees welkom om contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek en eerste intake. Je kunt me telefonisch bereiken via 06-11911850 of een mail sturen naar coaching@barbarabenet.nl

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl