brug-over-water
In coaching leer je jouw unieke handleiding kennen voor je kwaliteiten en valkuilen. Het is én-én.

Barbara Benet
Coaching & Therapie

 

Life coaching

Wat is Life coaching?

Life coaching is door middel van personal coaching met een Life coach vormgeven aan jezelf en je leven zoals jij het voor ogen hebt. Het is met de blik vooruit inzicht krijgen in jezelf, je emoties, je patronen en te leven vanuit je waarden en normen én met dit hele pakket stap voor stap richting jouw doel. Life coaching gaat daardoor over het verkennen van jezelf zowel emotioneel en mentaal. Hierdoor leer je jezelf op een verdiepende manier kennen én wordt er ook gewerkt aan richting geven aan jezelf zoals jij dat graag zou willen.

Voor wie is Life coaching?

Life coaching is voor jou als je even stil wilt staan bij jezelf en je leven omdat je ervaart dat je het anders wilt. Life coaching is ook voor jou als je een stap wilt maken in je groei en ontwikkeling en het leuk vindt om alles uit jezelf en je leven te halen. Naar jezelf te kijken én groei en ontwikkeling vindt je belangrijk en je wilt er ook een stap in maken omdat het anders mag dan hoe het nu is.

Wat doet Life coaching?

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Dat zijn de vragen die centraal staan gedurende het Life coaching traject. Life coaching geeft verdieping in je persoonlijkheid (hoe je jezelf ervaart) en geeft richting aan je leven (waar doe je het voor?). Je leert jezelf kennen en je leert je patronen kennen. Kennis en inzicht in jezelf geeft bewustwording. Echter Life coaching gaat nog één stapje verder; weten hoe zet zit maakt niet dat het anders wordt. Door te ervaren wat je doet en hoe je ermee omgaat maakt ook dat je er een andere slag in kan maken. Kennis en inzicht geeft bewust worden, coaching en gewaarworden geeft verandering.

Life coaching als traject

Life coaching is geen quick-fix. Het is even een pas op de plaats, de tijd nemen voor jezelf om de som op te maken; waar sta je nu in je leven en komt dit overeen met hoe je dat graag zou willen? Of je nog wel de juiste koers vaart en of je überhaupt een koers vaart of misschien heeft het leven je wel ingehaald in de afgelopen tijd. Het is het ontdekken van jezelf én kijken naar de koers in je leven, en daar mag je wel even de tijd voor nemen.

Wanneer kies je voor Life coaching?

  • Je kiest voor Life coaching als wakkerschudder; Het is tijd voor ‘anders’, ‘iets anders’ maar ‘hoe daar vorm aan te geven’ daar heb je het antwoord nog niet op.
  • Je kiest voor Life coaching ook als je wilt afrekenen met items waar je al wat langer mee zit, die al een tijdje op de achtergrond rondhangen en waar je iets mee wilt doen.
  • Je kiest ook voor Life coaching als je meer of weer richting wilt in je leven, wilt werken aan je expressie, vitaliteit en levenslust.
  • Je kiest voor Life coaching als je voorwaarts wilt en ergens lukt het niet om die stap te maken.
 

Referenties na een Life coaching traject

"Mijn onzekerheid speelde me al wat langer parten waardoor ik niet deed wat ik eigenlijk wilde doen. Zo wilde ik echt geen 40 worden. Met behulp van het Life coaching traject met Barbara heb ik ervaren hoe ik anders kan omgaan met mijn onzekerheid. Niet gedacht dat de oplossing uit zo'n andere hoek zou komen. Het lukt me nu veel beter om anders om te gaan als de onzekerheid om de hoek komt. Het houdt me niet meer klein en zeker niet meer tegen."

"Eigenlijk was de chaos niet meer te doen met 3 kinderen, mij zelf, mijn baan en mijn relatie. Ik kreeg het niet meer bij elkaar. De gesprekken met personal coach en life coach Barbara hebben mij doen inzien dat mijn strategie 'Alles voor mijn kinderen' misschien niet zo'n handige strategie was voor mijzelf. Nu ik beter evenwicht kan houden tussen de diverse gebieden in mijn leven is er weer meer tijd voor het leven zelf én daarmee voor mij. Ik heb mijn regie weer terug en dat doet me goed."

"In een periode van rouw ben ik via via bij Barbara gekomen. Met haar rust en professionaliteit heb ik inzicht gekregen in mijn proces en mijn verdriet. Ik ben er nog niet maar zie nu wel weer hoe verder. Geraakt door het contact met Barbara heeft dit traject me ontzettend goed gedaan. Ik kan het leven ook weer omarmen."  

In de afgelopen 10 jaar heb ik met honderden mensen gewerkt. Door het werken met methodieken zoals Systemisch Werken en Werken met de Karakterstructuren van Reich in combinatie met NLP én lichaamsgericht coachen zijn Life coach trajecten ideaal om echte stappen te kunnen maken richting jouw gewenste situatie.

Kom stuur een mail naar coaching@barbarabenet.nl en we gaan aan de slag.

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl