brug-over-water
In coaching leer je jouw unieke handleiding kennen voor je kwaliteiten en valkuilen. Het is én-én.

Barbara Benet
Coaching & Therapie

 

Personal coaching

"Ik zie het mezelf doen. Had ik me nog zo voorgenomen het anders te doen, en toch krijg ik het niet voor elkaar." Deze zin is tekenend voor mijn cliënten. Ze zijn bewust, kunnen prima analyseren, hebben door hoe het zit én hebben ook van alles geprobeerd om verandering aan te brengen. Bij zichzelf, de omstandigheden en de omgeving én toch lukt het niet om het ook anders te doen. 

Wat biedt het je?

Personal Coaching bied jou de mogelijkheid om te verkennen wat maakt DAT je vastloopt en HOE je je hiertoe anders kan verhouden. Personal Coaching ingezet met de methodieken zoals Systemisch Werk, Werken met de Karakterstructuren van Reich, BML en NLP zorgen in begeleiding ervoor dat ook de dynamiek van het vastlopen jou niet langer vasthoud. Klinkt ontzettend cryptisch én de praktijk laat zien dat het werkt. Het is én-én; Personal Coaching geeft inzicht én brengt verandering zodat je ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt wat je je hebt voorgenomen. 

"Vastlopen is niets anders dan een eerder ontwikkelde strategie toepassen welke eigenlijk zijn 'houdbaarheidsdatum' heeft bereikt. Tijd voor verandering!"

Het Basistraject 

Het Personal Coaching Basistraject wordt opgebouwd in 8 consulten. Deze opeenvolgende consulten, met afspraken om de 2 weken, geeft een goede basis om te verkennen waarin je vastloopt en via interventies en beproefde methodieken er anders mee om te gaan.  

Consult 1 > Kennismaking, in kaart brengen huidige situatie en uiteenzetting gewenste situatie
Consult 2 > In kaart brengen oorzaak huidige situatie
Consult 3 > Verkenning van het patroon en jouw unieke strategie
Consult 4 > Oorsprong unieke strategie en patroondoorbrekend coachen 
Consult 5 > Reflectie op verandering en installeren nieuwe strategie
Consult 6 > Achtergrond onderbouwing en opbouwen van nieuw gedrag
Consult 7 > Integratie veranderingen en verankeren nieuw gedrag
Consult 8 > Afronding traject

*De vraagstukken die worden ingebracht zijn meestal gelaagd en bevatten soms meerdere thema. Hierdoor kan het gebeuren dat we de tijd nemen bij een bepaald punt. De praktijk laat zien dat dit ten goede komt aan het proces en het bereiken van de gewenste situatie. 

Het Verdiepingstraject

Het Personal Coaching Verdiepingstraject bestaat uit een verlenging van het Basistraject met 5 tot 8 consulten. De frequentie tussen de consulten verschuift naar verloop van tijd van 2 naar 3 naar 4 weken. Cliënten stromen na het Basistraject Personal Coaching door omdat ze kiezen voor groei en ontwikkeling. Het leven is dynamisch en ze vinden het inspirerend aandacht aan hun eigen processen te blijven geven en creeëren daarmee de ervaring het leven te leven dat ze voor ogen hebben. In dit Personal Coaching Verdiepingstraject staan we wat meer stil bij de invloeden vanuit het Systeem van Herkomst met Systemisch Werken. Dit wordt gecombineerd met Werken met de Karakterstructuren van Reich, BML en NLP. Patroondoorbrekend coachen, opbouwen van identiteit vanuit waarden, eigenwaarde en eigenaarschap zijn sleutelwoorden in dit vervolg.  

Het Jaartraject 

Met personal coaching intensief aan de slag! Één jaar lang investeer je in jezelf, in jouw groei en ontwikkeling. We verkennen door middel van ontwikkelingspychologie je vormingsjaren en kijken middels Opstellingswerk naar de dynamiek van het Systeem van Herkomst. We geven aandacht aan imprint vormende ervaringen die bepalend voor je zijn geweest en zetten ze in ander perspectief. We geven aandacht aan het opbouwen van je identiteit met NLP en het verankeren van jouw meest belangrijkste waarden. Met emotioneel lichaamswerk gaan we aan de slag met dat wat waar je de vinger op wilt leggen. Dit intensieve traject is niet alleen jezelf leren kennen door 'op te ruimen' of schoon schip te maken, het is ook jezelf leren kennen in je ongekende vermogens. Dit jaartraject bestaat uit 12 tot 24 consulten. Na dit jaar heb je ervaringen die de rest van je leven als bron kunnen dienen. Je ervaringen in de consulten geven je antwoord op de belangrijke vragen zoals: Wie ben ik en waar sta ik voor, hoe kan ik het beste uit mezelf halen en hoe blijf ik dat doen. Noem het 'Meesterschap', noem het 'Leiderschap over je leven' het is een ongeëvenaarde groei en een prachtige basis voor wat erna volgt. 

"Haal het beste uit jezelf gaat via bewustwording naar inzicht en via ervaring naar verandering."

Is je interesse gewekt én wil je weten wat personal coaching voor jou kan betekenen? Wees welkom om contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek en een eerste intake. Je kunt me telefonisch bereiken via 06-11911850 of een mail sturen naar coaching@barbarabenet.nl. 

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl