de-ketting
Vastlopen in het gezin vraagt oplossingen vanuit een ander perspectief.

Barbara Benet
Coaching & Therapie

 

Mama coaching

Voor aanstaande-, kersverse en ervaren moeders

Zwangerschap, een kindje krijgen, het moederschap.... het neemt een nieuwe dynamiek met zich mee. Als je moeder wordt schuift je basis eventje en soms is dat is zo zoeken naar de balans. De praktijk laat zien dat de meeste ouders binnen de eerste 1000 dagen wel ergens struikelen of vastlopen; vragen hebben of even willen sparren over deze nieuwe fase in hun leven én hoe deze te combineren met al het andere dat ook al speelde. Of het nu in de eerste 1000 dagen van het ouderschap of na de eerste 1000 dagen van het ouderschap is, je kunt met ouder-items te maken krijgen waar je tijdelijk mee worstelt. Als Personal coach maar ook Gezins- en Kindercoach kijk ik graag met jou als ouder mee in alle fases van het moederschap.

Ontspannen Ontzwangeren

Het nieuwe moederschap
Als het moederschap zich aandient verschuift je wereld en niet bij iedereen is dat even makkelijk. De dynamiek verandert in jezelf en daarmee in je relatie, je werk en je omgeving en dat alles in de vorming van het nieuwe gezin. Het nieuwe moederschap is dan ook een onzeker periode vol vragen (over jezelf, je kind, je (ex)partner), en het vinden naar manieren om het je eigen te maken. Als je merkt dat je jezelf in de weg zit en wat lastig je weg kan vinden dan betekent dat je basis te veel schuift. Dat is niet de bedoeling. Oude patronen komen boven, je schiet letterlijk in dat wat je overeind kan houden en komt er lastig weer uit. Je bent niet je beste zelf, en als er iets is voorgevallen tijdens de zwangerschap of in de kraamtijd dan gebeurt dit zeker. Hierdoor kan je minder genieten van je kindje, je relatie en je kraamperiode. Tijd voor rust in de tent, tijd voor ontspannen ontzwangeren.

Moeiteloos Moederschap 

Moeiteloos Moederschap, voor sommige klinkt dit als een cocktail op een tropisch eiland, ver en onbereikbaar. Als je in de ‘moeder-spagaat’ zit dan ervaar je dat ook zo. Zaken zoals me-time, frustratie, schuldgevoel, geen balans, uitgeput, werk & leven & liefde, efficiëntie, tekortschieten, onzekerheid, de eeuwige twijfel en de angst. Prioriteiten, jezelf op de laatste plaats zetten, je relatie, de combinatie, je relatie en jullie liefdesleven, de zorgknop niet meer uit kunnen zetten, controle, perfectie, ze bepalen je gevoel over jezelf en over het moederschap.

Ik breng je rust in de tent zodat het moederschap een prettige ervaring voor je wordt. Blijf niet te lang doorlopen met de gedachten dat wat er ook is vanzelf wel over gaat.

Jij & Je kind

Kinderen houden je wakker, huilen zonder rem, zijn tomeloos, zeggen NEE, geven grenzen aan, gaan over die van jou en hebben soms wel een heel duidelijke wil vooral als jij iets anders wilt. Daar zijn ze kind voor… én soms wordt het je te veel. Logisch! Kinderen staan heel dicht bij je, zo dichtbij dat het soms lastig is om te zien wat er nu gaande is in de ouder-kind dynamiek. Die dynamiek kan zorgen voor situaties die niet fijn voelen, stress, maar ook vooral dat je jezelf dingen hoort zeggen en ziet doen die je helemaal niet wilt zeggen of doen. Dat was toch niet de bedoeling van het moederschap?

Met personal coaching en de aandacht op ‘Jij & Je Kind’ kijken we naar de dynamiek tussen ouder en kind. We kijken in welke ontwikkelingsfase het kind zit en wat zijn of haar handleiding is. Wat komt daar allemaal bij kijken en wat heeft hij of zij nodig van de omgeving? Daarnaast onderzoeken we ook de mogelijkheid dat het kind een stukje spiegelt van jou. Je gaat altijd naar huis met een inzicht en meer informatie en duidelijkheid over jou en je kind. Het is niet altijd een raadsel. 

Kind & Gezin

Kinderen kunnen binnen het gezin gedrag laten zien welke je als ouders soms niet of wat lastiger kan plaatsen. De vraag die dan op tafel ligt is 'past het gedrag van het kind bij de kindontwikkeling of speelt er iets anders?' En 'is dat wat er speelt een onderdeel van de gezinsdynamiek waar het kind iets uit spiegelt of speelt er iets in een andere context?' De dynamieken zijn veelal geen raadsel maar een logische optelsom, waarin ik graag met je/jullie meekijk zodat het verandert. 

Gezin

Gezinnen hebben een bijzondere dynamiek. Iedereen is een persoonlijkheid, ook de kleine (nieuwe) mensenkinderen. En soms lijkt het erop dat de dynamiek binnen het gezin zoveel beweging met zich mee brengt dat alle leden er door beïnvloed worden. Want hoe groei je en ontwikkel je je van partners naar ouders, en hoe ga je dan met elkaar om op een manier dat jullie relatie ook in deze nieuwe setting aan bod komt. Of hoe ontwikkel je je als eenheid, als gezin met elk je afzonderlijke patronen als man of vrouw en is soms de samenhang een beetje zoek. Als Gezinscoach maar vooral ook als Systemisch Werken Coach kijk ik graag mee met jullie individuele én gezamenlijke dynamiek binnen de gezinssetting. 

Samengestelde gezinnen​

Samengestelde gezinnen kunnen in de veranderende dynamiek soms irriteren of zelfs (op lange termijn) botsen. Zowel kinderen onderling als partners en ex-partners met elkaar. Ook al vinden jullie elkaar nog zo lief kan er wel een verschil in opvoedvisie zijn en hoe integreer je nu dit nieuwe partnerschap in het ouderschap dat al langer speelt? Hoe ga je om met je eigen plek, zo samen met je nieuwe liefde, terwijl er ook een ex-partner (en soms 2) in het spel zijn. Wie krijgt welke plek als er ineens oudere of jongere kinderen bijkomen? Hoe stel jij je op tegenover de kinderen van je huidige partner en hoe vind jij dat hij omgaat met jouw kind? Het kunnen vragen zijn waar je mee te maken hebt en krijgt. En soms is het fijn om het daar met iemand over te hebben. Ik kijk als professional graag met je mee. Het stiefouderschap kan nu eenmaal best een klus zijn waar je voor komt te staan.

Ben je geïntreseerd wat mamacoaching voor jou/jullie kan betekenen of is je interesse gewekt? Wees welkom om contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek en eerste intake. Je kunt me telefonisch bereiken via 06-11911850 of een mail sturen naar coaching@barbarabenet.nl. 

Als professional, Personal- & Mamacoach ben ik prefered supplier van Nutricia. In dit care-programma worden vrouwen die moeder zijn geworden gecoached om optimaal om te gaan met de soms nieuwe dynamieken die het ouderschap met zich meebrengt. 
 

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl