boek
Inzicht en kennis brengen bewustzijn. Ervaren 'hoe' je het doet brengt verandering.

Barbara Benet
Personal coach

Reversie Methode®

De Reversie Methode®

In de praktijk zien we dat onze kinderen juist dát gedrag gaan vertonen of juist tegen díe ervaring aanlopen waarvoor wij, als ouders, hen hadden willen beschermen. Kinderen zijn ervaringsdeskundigen. Ze reageren nauwelijks op wat je zegt ze reageren op dat wat je uitstraalt en dat wat je doet. Dit maakt dat een kind primair reageert op jou. Het spiegelt jou. 

Wat doet de Reversie Methode®?


De Reversie Methode® gaat terug naar dat stuk in jou dat gespiegeld wordt door je kind. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf verandert.

Voor wie is de Reversie Methode® bedoeld?


De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die hun kinderen optimaal willen begeleiden en beter willen begrijpen. Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en ze zullen in die omgeving altijd opzoek gaan naar positieve indrukken. Ze passen zich dus aan de omstandigheden aan. Deze aanpassingen van hun natuurlijk gedrag kan gevolgen hebben op gedragsniveau en op fysiek niveau. De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die op zoek willen gaan naar een prettigere omgangssituatie.

Hoe werkt het?


De Reversie Methode® maakt gebruik van de 6 fases uit de Klassieke Ontwikkelingspsychologie en de Twaalf Kernverlangens. In ons leven hebben we een aantal vaardigheden te ontwikkelen, en daarvoor dienen we voldoende gevoed te zijn met dat wat we nodig hebben om tot een schitterend autonoom wezen te kunnen groeien. De Reversie Methode® maakt een indexering van deze praktische en emotionele voeding. Deze worden de Twaalf Kernverlangens genoemd. Zorg, geruststelling, bewondering, vertrouwen, aanmoediging, goedkeuring, begrip, respect, erkenning, bevestiging, waardering en acceptatie. Elke leeftijdsfase heeft zijn eigen specifieke kernverlangens. Zo heeft een puber veel erkenning en bevestiging nodig, maar ook begrip en respect. Wanneer de puber dit niet krijgt, zal het moeilijker worden om deze leeftijdsfase goed te doorlopen. De puber zal zich beschermen tegen de pijn die het daarmee oploopt. Het past zich aan. Deze bescherming is vaak onbewust, maar wel nadrukkelijk aanwezig en draagt hij nu nog steeds bij zich. Het vormt de basis voor de ‘problemen’ die je ervaart met of bij je kind. Wanneer onze kinderen het moeilijk hebben, raakt dat een stuk in ons. De Reversie Methode® laat zien dat het niet ons kind is dat ons zo raakt, maar dat het de pijn is van het kind in onszelf.

Hoe wordt de Reversie Methode® ingezet?


Als Gezins- en Kindercoach werk ik met al mijn methodieken, maar specifiek met met E.E. (Emotioneel Evenwicht), Twaalf Kernverlangens, Enneagram, N.L.P. (Neuro Linquistisch Programmeren) om de Reversie Methode® te ondersteunen. Als Gezins- en Kindercoach werk ik alleen met de ouders. Wanneer er ondersteuning nodig is voor het kind zal ik daarvoor een passende collega voor je uitzoeken uit mijn netwerk. 

Resultaat!


De Reversie Methode® is een geweldig instrument om los te komen van je verleden, zodat de geschiedenis ook echt de geschiedenis blijft en jij samen van je kind en kan genieten. Het mooie van deze werkwijze is dat het resultaat ook zichtbaar wordt in elke andere relatie. 

Founder Reversie Methode® | Sylvia Leegwater


Sylvia Leegwater (voorheen Roosendaal) is de founder van de Reversie Methode®. Sylvia is tevens de ontwikkelaar en hoofdtrainer van de Gezin- en Kindercoach opleiding bij Dreamchild te Wormerveer. Ze schreef diverse boeken voor ouders en kinderen waaronder 'Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft'. De Reversie Methode® heeft zich bewezen als effectieve methodiek, daardoor is het een gelicenseerde methodiek en een beschermde naam.

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl