boek
Inzicht en kennis brengen bewustzijn. Ervaren 'hoe' je het doet brengt verandering.

Barbara Benet
Personal coach

N.L.P.

Wat is N.L.P.?

N.L.P. (Neuro Linguïstich Programmeren) houdt zich bezig met de manier waarop mensen denken, communiceren en zich gedragen. Daarbij wordt rekening gehouden met de ervaringen die mensen in de loop van hun leven hebben opgedaan, het gebruik van taal en het verschil tussen onbewust en bewust handelen.

Wat doet N.L.P.?

Het helpt je inzicht te krijgen in de manier waarop je dingen doet. Het brengt persoonlijke strategieën in kaart, het ondersteunt in het veranderen van ongewenst gedrag en stuurt aan op uitgangspunten om het leven te optimaliseren.

Hoe werkt N.L.P.?

N.L.P. helpt om het taalgebruik te bestuderen. Het taalgebruik laat meerdere niveaus van informatie zien: oppervlakkige en dieper gelegen informatie. Het ‘metamodel’ van Bandler en Grinder (de fouders van N.L.P) gaat op zoek naar de ware betekenis van uitspraken. Door door te vragen naar de specifieke betekenis van een woord of uitdrukking, krijgen de vragensteller en de antwoordgever een steeds beter zicht op onbewuste emoties. Dit inzicht is nodig voor het gericht doorvoeren van veranderingen in het functioneren. Naast taal wordt ook het nonverbale gedrag in beeld gebracht.

Wanneer wordt N.L.P. ingezet? 

N.L.P. wordt ingezet om de communicatie te optimaliseren, helderheid te creëren in de belevingswereld en duidelijkheid te scheppen in dat waarin je vastloopt. N.L.P. werkt altijd richting de mogelijkheden.

Hoe wordt N.L.P. ingezet?

N.L.P. wordt breed ingezet en meegenomen door het gehele consult. N.L.P. besteedt naast de wijze waarop iemand taal gebruikt om te communiceren, ook aandacht aan bijvoorbeeld de wijze waarop mensen de wereld ervaren met hun zintuigen.

Resultaat!

Mogelijkheden hebben en deze benutten, dat is waar het over gaat bij N.L.P. Het is een positieve werkvorm die zijn vruchten afwerpt en die je gereedschap voor een gelukkig leven meegeeft.

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl