boek
Inzicht en kennis brengen bewustzijn. Ervaren 'hoe' je het doet brengt verandering.

Barbara Benet
Personal coach

De Maskermaker

Het is Reich (1897-1957) als tijdgenoot van Jung & Freud die in zijn onderzoek naar mens en ontwikkeling het fysieke aspect van de karaktervorming naar voren brengt waarbij. Reich als grondlegger van de theorie van de Karakterstructuren legt vooral de nadruk op de ontwikkeling van karakter en de invloed hiervan op het latere leven.

Inzicht, bewustwording en gewaarzijn brengen (in je karakter besloten) bewuste- en onbewuste beweegredenen, gedrag en communicatie in kaart. Dit geeft een duidelijk en helder antwoord op 'wat maakt dat ik doe wat ik doe' én schept ruimte in 'ik zie het mezelf doen, en ik had nog zo bedacht dit keer doe ik het anders én toch krijg ik het niet voor elkaar'. Zo kom je als mens voorbij een oud reactie reflex en zo in een nieuw gebied waar je een eigen antwoord leert te geven op een bestaande situatie.

De innerlijke beweging van de mens en de ervaring van de binnenwereld staat centraal in het werken met de Karakterstructuren van Reich.
Hierbij heeft hij inzichtelijk gemaakt hoe mensen hun Karakterstructuren ontwikkelen en hoe deze waarneembaar zijn in het lichaam en de energiehuishouding. Hierbij staan potentie, kwaliteit en valkuilen, vaardigheden en taken in het leven centraal. Diverse levensthema's spelen rondom verschillende Karakterstructuren. 

In coaching werken we hiermee zodat er meer evenwicht ontstaat. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van systeemdynamieken zoals bekend in Systemisch Werken (plek, geven en nemen en insluiten). Er wordt gewerkt met lichaamswerk, de adem en interventies. 

Neem vrijblijvend contact op

Contact gegevens

Kom je met de auto dan kun je de route plannen via de link: http://maps.google.nl/. Voor de deur en in de straat kun je onbetaald parkeren. Kom je met het OV, kan https://9292.nl/. je verder helpen.

Stuur je me een mailtje of neem je telefonisch contact op ’s avonds of in het weekend beantwoord ik deze de eerst volgende werkdag.

Barbara Benet
Leidseweg 150 - 2251 LJ Voorschoten
T: 06-11911850
E: coaching@barbarabenet.nl